søndag den 22. januar 2012

Hurtig-kage!

Så blev der igen tid til lidt kage efter eksamensperioden. Dog var det nødt til at være en lille hurtig-kage, da kagen var til sidste lørdag - dagen efter sidste eksamen. Normalt bager jeg jo helst kagen et par dage i forvejen så den kan stå og blive rigtig god, men det var der ikke tid til denne gang.

Anledningen var lillesøsters fødselsdag - som godt nok er nytårsaften, men som altid først bliver fejret engang i januar.


Kagen var en ckokolademudcake (den jeg altid bager) uden fyld, da den blev serveret med en gang is og hindbær.
Den er overtrukket med hvid chokolade frosting - et lille eksperiment som dog virkelig godt kan anbefales!

Det laves således:

50-80 g blødt smør røres sammen med ca 200 g flormelis.
100 g hvid chokolade smeltes over vandbad og afkøles lidt.
Chokoladen røres i smør-flormelismassen.
Et par spsk-fulde mælk kan tilsættes, og mere flormelis kan tilsættes efter behov, så frostingen får den rette konsistens.

Hvis nogen synes der er en mistænkelig lighed mellem temaet for denne kage og for den jeg lavede til min svigermors fødselsdag så må jeg nok tilstå at i har ret. Jeg lavede ekstra mange sommerfugle og blomster osv da jeg lavede den anden kage, så denne kage blev pyntet med resterne af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar