I anledning af min søde venindes fødselsdag kreerede jeg lige en omgang cupcakes i søndags:
Jeg havde et halvt græskar liggende fra den LÆKRE, LÆKRE græskar risotto jeg kreerede fredag, så derfor blev det til græskar-valnødde cupcakes:
Basis cupcake-dej:
(Ca 12 stk)
150 g sukker
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
½ tsk salt
2 æg
100 g olie (neutral, fx raps)
2½ dl mælk
Bland de tørre ingredienser, tilsæt mælk og olie og rør indtil dejen ikke længere klumper. Herefter tilsættes mælken lidt af gangen.
"Fyld":
Denne har variant var med en pose (ca 50 g) valnødder som blev groft hakket, og ca 1/3 hokaido græskar som fik en tur på rivejernet. Begge dele blev stille og roligt vendt i dejen.
Andre varianter af fyld kunne fx være:
- 50 g hindbær (hvis du bruger frosne knuses de i lidt mindre stykker, og de friske "hakkes" lidt) og 80 g grofthakket hvid chokolade
- 3 spk kakaopulver og 80 g grofthakket mørk chokolade
- 1½ spk kanel og 1-2 skrællede æbler skåret i små tern
Dejen fordeles i papir-muffinforme. Hvis du har en silikone/metal form, så sæt papirformene deri mens kagerne bages, og ellers så brug to forme for at undgå at dejen flyder ud.
Bagetiderne varierer lidt afhængig af fyldet. Chokoladevarianterne skal have 15-20 min ved 200 grader, mens æble og græskar varianterne skal have lidt længere.
Icing/glasur:
1 bæger past. æggehvider
flormelis til du synes konsistensen passer (vil tro det er omkring 200 g)
Pisk indtil det har en god konsistens. Fordeles på kagerne ved hjælpe af en sprøjtepose, eller smøres bare på med en dejskraber.
:)
Godnat!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar